:P

wtorek, 31 lipca 2012

Tajemnice odchudzania gwiazd

Jedz wzorem gwiazd lekkie dania, dzięki którym powrócisz do wielkiej formy po zimie.
gwiazdy
fot. ONSOto sprawdzone przepisy na pyszne i dietetyczne przekąski, którymi zajadają się gwiazdy.

Jennifer Aniston
Aktorka przyznaje się do jednego nałogu, a jest nim... sałatka Cobb. Zamawiała ją na planie „Przyjaciół”. Od tego czasu je ją codziennie na lunch.

Sałatka Cobb
miks sałat, 400 g grillowanych krewetek, świeży ogórek, awokado, 2 jajka na twardo, szczypiorek, szklanka jogurtu naturalnego, 100 g sera pleśniowego, 2 łyżeczki musztardy dijon, sok z cytryny, sól, pieprz, mięta do dekoracji. Do miski wrzuć sałatę, krewetki, pokrojone w kostkę ogórka i awokado, pokrojone w ósemki jajka i posiekany szczypior. Jogurt wymieszaj z serem pleśniowym, musztardą i sokiem z cytryny. Gotowym dressingiem polej sałatę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Udekoruj listkami mięty.

Cameron Diaz
Świetna figura gwiazdy to zasługa ćwiczeń i odtłuszczonego jogurtu, który aktorka je codziennie. Szczególnie lubi go w postaci koktajlu.

Koktajl porzeczkowy
250 g czerwonych porzeczek, 100 g cukru pudru (możesz zastąpić go słodzikiem), 500 ml jogurtu odtłuszczonego, kilka listków mięty do dekoracji.
Porzeczki zasyp cukrem pudrem i odstaw na 10 minut. Kiedy cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok, zmiksuj je, po czym przełóż do jogurtu i delikatnie wymieszaj. Serwuj w wysokich szklankach, udekorowane listkami mięty i porzeczkami.

Megan Fox
Aktorka stosuje bardzo restrykcyjną dietę – je głównie świeże owoce i warzywa, które lubi łączyć z lekkimi dipami.

Dip jogurtowy do warzyw
szklanka jogurtu greckiego, ząbek czosnku, sok z cytryny, sól, świeżo mielony pieprz, łyżka ziaren sezamu, listki pietruszki do dekoracji. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, a następnie rozetrzyj w moździerzu z solą i wrzuć do jogurtu. Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Na rozgrzaną patelnię wrzuć sezam i praż, aż nabierze złotego koloru. Posyp nim dip, a całość udekoruj posiekaną pietruszką. Serwuj ze świeżymi warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz